domingo, 3 de abril de 2016

SANT VITALE

SANT VITALE, RÀVENNA és un dels temples més importants de l'art bizantí que va ser reformada per l'emperador Justinià. La decoració de mosaics són un dels millors exemples de l'art figuratiu bizantí i ens donen una idea de com sería la decoració que fou destruida durant la querella iconoclasta dels segles VII i VIII i després de la caiguda de la ciutat en mans dels turcs. L'església fou declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.


sábado, 2 de abril de 2016

SANT VITALE. JUSTINIÀ

Espectacular mosaic del més important emperador bizantí. Ací apareix amb els seus cavallers de confiança, assessors, generals i ministres, tots ells extraordinariament elegants. És un retrat colectiu on el personatge destacat es Justinià, però impacta per els seus detalls ja que tots els personatges están individualitzats amb cares personalitzades, vestimentes diferents. La riquesa cromática és extraordinaria.




RAVENNA

Corinthus in itinere és un blog de viatge. Viatjar és una de les experiències més boniques i diuen que escriure és una altra. Les noves tecnologies ens permeten avui en dia unir les dues. Per començar aquest blog he triat Ràvenna, ciutat que he visitat en aquestes vacances de Pasqua.

Mosaics Ràvenna
Aquesta imatge mostra en el centre a l'enigmàtica i poderosa emperatriu Teodora, esposa de Justinià i personatge de capital importancia al Bizanci del segle VI. Va ataviada amb un espectacular vestit negre i corona amb penjolls de perles. Sosté a les mans un gran calze i està rodejada per personatges femenins a la seua esquerra i dos masculins a la dreta. És molt bonica la font i la cortina del palau que fa de fons de imatge